AVES Polski Producent wędlin i garmażu
Food To Go

Hamburger drobiowy z serem cheddar

Szukasz przepisu na wyjątkowo smacznego hamburgera, który zaskoczy Twoje podniebienie? Oto idealna propozycja! Ten przepis łączy soczystego burgera z wyrazistymi dodatkami, takimi jak pikantne papryczki jalapeño, kremowy majonez i aromatyczny ser cheddar. Wszystko to zamknięte w chrupiącej bułce z dodatkiem świeżych warzyw. To prosty sposób na przygotowanie burgera o pełnym smaku, który zadowoli każdego miłośnika kuchni. Sprawdź, jak łatwo można stworzyć coś pysznego w zaledwie kilka minut!

Hamburger drobiowy z serem cheddar

Składniki

  • gotowy hamburger drobiowy
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 2 plasterki sera cheddar
  • bułka do burgerów, przekrojone na pół i podpieczone
  • 2 łyżki majonezu
  • 2  marynowane papryczki jalapeño w plasterkach
  • liście sałaty
  • 2 plasterki pomidora

Hamburger drobiowy – przygotowanie

Liście sałaty ułożyć na spodniej połówce bułki, na sałatę położyć hamburgera drobiowego  (sposób przygotowania w stanie zamrożonym smażyć we frytkownicy 160°C przez 5 min w piekarniku 180°C ok. 15-20 min) skropić oliwką z oliwek. Położyć ser cheddar, górną część bułki posmarować łyżeczką majonezu, a następnie rozłożyć na niej kilka plasterków jalapeño. Na koniec złożyć burgera w jedną całość.

Smacznego!