AVES Polski Producent wędlin i garmażu
Food to go

Food to go

Aves

Filet Grillowany

Skadniki:

Bułka
Filet grillowany AVES
dodatki:
sól i pieprz
oliwa do skropienia
pomidor – plastry, ogórek zielony plastry, cebula, ser, liście sałaty
ulubiony sos

Zamrożony filet smażymy na r rozgrzanym do 160oC oleju ok. 6-8 min. lub w rozgrzanym do 180oC piekarniku, rozłożyć na blasze jedną warstwę zamrożonych filetów i piec ok.30 min

Dolną część bułki smarujemy sosem, nakładamy liść sałaty, kilka plastrów pomidora, zielone ogórka i sera, następnie fileta, znowu plastry buraka i sera. Całość przykrywamy górną częścią bułki, którą również smarujemy sosem

AVES Polski Producent wędlin i garmażu
AVES Polski Producent wędlin i garmażu
Aves

Burger

Skadniki:

1 łyżeczka oliwy z oliwek
2 plasterki sera cheddar
bułka do burgerów, przekrojone na pół i podpieczone
2 łyżki majonezu
2  marynowane papryczki jalapeño w plasterkach
liście sałaty
2 plasterki pomidora

Liście sałaty ułożyć na spodniej połówce bułki, na sałatę położyć burgera  (sposób przygotowania w stanie zamrożonym smażyć we frytkownicy 160oC przez 5 min. w piekarniku 180 oC ok. 15-20 min) skropić oliwką z oliwek. Położyć ser cheddar, górną część bułki posmarować łyżeczką majonezu, a następnie rozłożyć na niej kilka plasterków jalapeño. Na koniec złożyć burgera w jedną całość.

Aves

Kebab z uda

AVES Polski Producent wędlin i garmażu
Skadniki:
  • 80 dag kebaba z uda
  • 2 ogórki
  • 3 pomidory
  • sałata lodowa
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • 1 opakowanie placka LAWASZ

    Sos majonezowy do smaku

    Sos ostry

    • 1 szklanka ostrego keczupu
    • papryczka chili

Sposób przygotowania w stanie zamrożonym: kuchenka mikrofalowa 4-5 min. 750W, piekarnik:

180oC przez 15-20min, frytownica: 3-4 min. 160oC-170oC, patelni: na rozgrzanym tłuszczu smażyć na lekkim ogniu przez 5 min.

Można spożyć również po rozmrożeniu (w warunkach chłodniczych czas rozmrożenia max. 24h) i spożyć w czasie nie dłuższym niż 48 h od czasu rozmrożenia, przechowując w warunkach chłodniczych.

Myjemy i kroimy warzywa. Pomidory i ogórki kroimy w kostkę. Obieramy cebulę i kroimy w półplastry, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w misce dodajemy do smaku zioła.

Placek Lawasz  podgrzewamy na patelni

Na środek kładziemy mieszankę warzyw, następnie kawałki kebabu,

Posypujemy tartym serem,  dodajemy 2 – 3 łyżeczki sosu (pomieszany w równych proporcjach majonez z ketchupem lub sosem pomidorowym). Zawijamy placek do środka