AVES Polski Producent wędlin i garmażu
Kanapki

Kanapka z polędwicą

Planujesz spotkanie z przyjaciółmi lub szukasz pomysłu na szybką przekąskę, która zachwyci Twoich gości? Te finezyjne kanapki na pieczywie żytnim ze słonecznikiem są strzałem w dziesiątkę! Chrupiące kromki chleba, delikatny twarożek, świeża sałata i aromatyczna polędwica od Aves, uzupełnione o kolorowe dodatki jak papryka, oliwki i ogórki konserwowe, tworzą wyśmienite połączenie smaków. Przygotowanie jest proste, a efekt wizualny i smakowy gwarantowany. To doskonały sposób, by zaskoczyć gości czymś wyjątkowym i apetycznym!

Kanapka z polędwicą

Składniki

  • pieczywo żytnie ze słonecznikiem
  • masło
  • twarożek
  • sałata
  • polędwica Aves
  • papryka
  • oliwki/kapary
  • ogórek konserwowy

Kanapka z polędwicą – przygotowanie

Tym razem finezyjne kanapki, które świetnie sprawdzą się na imprezie. Możesz je również szybko przygotować na przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Rolada z kurczaka to świetna podstawa do wyczarowania pysznej przekąski!

Smarujemy kromki chleba masłem lub samym twarożkiem. Dobrze sprawdzi się chleb razowy, najlepiej ze słonecznikiem. Lekka gorzkość i chrupiące pestki dodadzą faktury kanapkom. Na to ląduje liść sałaty. Strzępiasta dobrze wygląda, a jej kruchość w połączeniu z delikatną polędwicą to świetne połączenie.

Kroimy w kostkę ogórki konserwowe lub małosolne, paprykę, odsączamy drylowane oliwki. Dla osób lubiących mocniejsze smaki polecamy plasterki pikantnych papryczek czy słonych marynowanych kaparów. Wędlinę składamy na 4 lub formujemy roladki, które wypełniamy przygotowanymi wcześniej składnikami. Wykałaczki pomogą trzymać formę i ułatwią spożywanie. Całość można lekko oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Ziołowy będzie tu idealnym dopełnieniem.

Smacznego!