Renomowany dostawca gotowych produktów dla gastronomii
Jako renomowana firma od lat dostarczająca naszym klientom gotowe produkty drobiowe, do restauracji polecamy gotowy filet drobiowy po parysku w wersji z panierką z mąki pszennej, czyli Kotlet drobiowy Aves. Nasze kotlety po rozmrożeniu są gotowe do podgrzania czy podsmażenia na patelni, w piekarniku, frytownicy oraz kuchence mikrofalowej. Kotlet drobiowy Aves świetnie sprawdza się w roli kotleta z kurczaka po parysku. Jego soczyste mięso ma wyrazisty smak i przywodzi na myśl domową kuchnię.
Kotlet z kurczak po parysku z surówką z pora
Składniki:
- Kotlet drobiowy Aves w panierce z mąki pszennej
- Ziemniaki
- Masło
- Zielona cebulka
- Marchew
- Por
- Jabłko
- Majonez
- Kwaśna śmietana 18% lub jogurt naturalny
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Obieramy ziemniaki, gotujemy je w osolonej wodzie.
2. W międzyczasie przygotowujemy surówkę z pora i marchewki: pora płuczemy i kroimy w cienkie prążki, umieszczamy je na sicie i przelewamy wrzątkiem, aby jego smak był łagodniejszy. Marchewkę i jabłko po obraniu umieszczamy w malakserze, wybierając tarkę o grubych oczkach. Następnie umieszczamy warzywa w jednej misce. Dodajemy śmietanę lub jogurt, solimy i pieprzymy do smaku. Schładzamy w lodówce przez 20 minut.
3. Podsmażamy kotlety Aves na rozgrzanym na patelni maśle.
4. Serwujemy tłuczone ziemniaki z podsmażonymi kotletami oraz surówką z pora i marchewki.
Filet z kurczak po parysku
Składniki:
- Pierś z kurczaka
- Jajka
- Mąka pszenna
- Olej
- Sól, pieprz
- Posiekana natka pietruszki
- Ryż
- Sałata lodowa
- Sos winegret
Sposób przygotowania:
- Myjemy mięso, kroimy je w poprzek w niewielkie kotlety.
- Rozkładamy mięso na desce, delikatnie je tłuczemy, solimy i pieprzymy.
- Rozbijamy jajka, łączymy je z odrobiną mąki. Zamaczamy w panierce z każdej strony przygotowane kawałki kurczaka.
- Na rozgrzanym oleju na patelni smażymy kolety z obu stron.
- W międzyczasie gotujemy ryż i przyrządzamy sałatkę z sałaty lodowej z sosem winegret.
- Serwujemy pierś z kurczaka po parysku posypaną siekaną zieloną cebulką z ryżem i sałatą.
Filet z kurczaka po parysku to uniwersalna i atrakcyjna propozycja, która świetnie wpisuje się w potrzeby sektora HoReCa. Dodaj filet z kurczaka po parysku do swojej oferty lub przygotuj go w domu i przekonaj się, jak łatwo można połączyć wygodę przygotowania z niepowtarzalnym smakiem!
Poznaj więcej inspiracji: Kotlet mielony w sosie pieczarkowym